Splendoare in iarba

17 aug.

“Frumosul este tot atat de necesar ca si utilul.” – Victor Hugo

Chiar daca Pamantul ar fi plat, lumea tot s-ar invarti in jurul frumosului. Imbufnati sau foarte veseli, incruntati sau zambitori cu gura pana la urechi, nefericiti sau impliniti pana in maduva oaselor, cu totii ar trebui sa ne facem timp, macar pret de cateva secunde, sa admiram ceva placut ochiului.

Splendoare in iarba

"Splendoare in iarba" - pictura in acuarela, dimensiune 27 x 35 cm

Intr-o fotografie incercam sa captam cele mai frumoase momente sau peisaje. Intr-o melodie cautam armonia si ritmul. In tablouri, artistii au cautat de sute de ani sa surprinda un crampei de sublim cu care sa ne umplem ochii si sufletul.
Cu toate ca ziua pare ca se scurteaza, iar timpul nu ne mai ajunge, sa incercam sa furam cateva clipe si sa privim la ceva frumos. Altfel se va asterne praful pe el si va disparea. Isi va pierde stralucirea si va fi acoperit de straturi groase de ingrijorari, stres, nervi si lucruri banale.

Din fericire, frumosul ne insoteste la tot pasul. Trebuie doar sa deschidem larg ochii mintii si sa privim in jur. Sa extragem din el acea energie pozitiva de care avem nevoie. Unii oameni au mers atat de departe in cautarile lor, incat au inventat notiunea de estetica uratului.

Fiecare lucru sau fiinta are la baza o samanta de frumos. Evolutia ei depinde de cum este plantata si cum i se poarta de grija de-a lungul vietii. Neglijata, nu va ramane decat o carcasa goala, fara suflet si fara putere de a mai incolti.

Atunci cand o intalnim, sa prindem splendoarea de mana si sa nu-i mai dam drumul. S-o lipim ca pe un timbru de inima noastra si sa trimitem scrisori de ganduri Universului…

5 răspunsuri sa “Splendoare in iarba”

 1. sonia rauss august 17, 2011 la 5:08 PM #

  Imi inspira un moment in care comuniunea cu natura e completa… Detasare, naturalete, frumusete pura, feminitate… In acel loc pe care l-ai prins atat de bine in tabloul tau, nimic rau nu are cum sa ajunga… Ai reusit sa opresti timpul in loc si bataile din inima sa prinda glas pe panza…

  • mariapopart august 17, 2011 la 6:15 PM #

   E una dintre lucrarile mele favorite! Cand am lucrat aveam o stare de spirit foarte buna si cred ca din ce-a iesit se vede. 🙂 . Cu fiecare desen sau pictura incerc sa imortalizez cate-o clipa pentru totdeauna…

 2. a-z august 17, 2011 la 5:45 PM #

  sau „camp cu flori”! si momentul, clipa descoperirii dureaza o eternitate in noi, caci altfel masuram noi timpul, nu factic, istoric, ci mai selectiv, iar orice fel de traire speciala ramane retinuta. eu asa zic.

  • mariapopart august 17, 2011 la 6:17 PM #

   Sau… Asa cum am zis, trebuie sa mai „furam”, din cand in cand, cate-o clipa dintr-asta! 🙂

Trackbacks/Pingbacks

 1. Splendoare in iarba « mariapopart | BunDeCitit.ro - august 17, 2011

  […] mariapopart.wordpress.com : Chiar daca Pamantul ar fi plat, lumea tot s-ar invarti in jurul frumosului. Imbufnati sau foarte veseli, incruntati sau zambitori cu gura pana la urechi, nefericiti sau impliniti pana in maduva oaselor, cu totii ar trebui sa ne facem timp, macar pret de cateva secunde, sa admiram ceva placut ochiului. ( in urma cu cateva secunde ) 0 vizualizari  |  via mariapopart |  Ingroapa |  |   |  | Pictura | frumos pictura mariapopart Toate […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: