>Strigatul tacerii

8 iul.

>


Ceilalti lupi m-ar sfasia, daca ar sti ca urletul meu e, in realitate, un plans.” – Octavian Paler

Imi vine uneori sa strig, sa urlu. Dar tipatul se opreste undeva in gat si nu vrea sa iasa. Oricum s-ar izbi in timpanele surde care ma inconjoara. E ca in vis. Atunci cand incerci sa strigi, sa tipi, dar corpul semiparalizat de somn iti inabusa orice pornire. Te trezesti lac de sudoare si cu durere in muschii gatului.

Strigatul a fost asociat dintotdeauna cu emotii foarte puternice: strigat de disperare, strigat de durere, strigat de lupta, strigat de ajutor, strigat de bucurie, strigat de fericire. Nimeni nu striga doar pentru ca asa vrea. Ceilalti l-ar inchide la casa de nebuni. Si ca sa nu fim considerati o specie careia ii lipseste o doaga, ne-am autocenzurat strigatul. A devenit din ce in ce mai slab, iar acum este confundat cu nepasarea. S-a transformat intr-un strigat mut, intr-un cantec al tacerii asurzitoare.

Strigatul omului modern este zdrobit de toate angoasele existentei cotidiene si uneori se pierde tocmai in tacerea absoluta a lui Dumnezeu.

Am ales sa nu tac. Vreau sa strig in gura mare. Prin arta. Prin cuvinte.Strigat” – lucrare mixta in creion, tus, creioane colorate
dimensiune 30 x 42 cm3 răspunsuri sa “>Strigatul tacerii”

  1. Alexa iulie 10, 2010 la 5:55 AM #

    >Da, Maria… Toti strigam, intr-o forma sau alta, toti protestam impotriva unor situatii fara iesire, intr-un fel sau altul… Forma in care ai ales tu sa strigi, trezeste dorinta de a striga a multora dintre acei care si-au autocenzurat strigatul… La mine, de cele mai multe ori, ochii striga in locul meu… Si mi se intampla sa constat, ca, ori traim intr-o lume plina de insensibili, ori multi dintre semeni sunt afoni complet… Si nu te pot "auzi"… Iti multumesc ca imi reamintesti ca trebuie sa strig, ca trebuie sa lupt, ca NU trebuie sa renunt…

  2. Liviu Drugă iulie 19, 2010 la 3:02 AM #

    >Frumoase desene! Si am vizitat tot blogul… 🙂

  3. Maria iulie 19, 2010 la 10:52 AM #

    >@Liviu Druga:Multumesc pentru aprecieri si pentru rabdare…:)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: